Vaikiški dviračiai

15/03/2013 11:22

vaikiški-dviračiai

Augant vaikams keičiasi ir jų pamėgtos transporto priemonės. Rodos visai neseniai vaikas su savo draugais kieme važinėdavo su triratukais, o dabar aplinkui vien zvimbia vaikiški dviračiai. Triratukas laikina transporto priemonė, o ją išaugus pradedama žvalgytis į didesnę, greitesnę bei ilgesniam laikui naudojamą transporto


Vaikiški dviračiai dominuoja kiekvieno žmogaus vaikystėje. Tai viena iš pirmųjų rimtų transporto priemonių, su kuria pravažiuojama tiek kilometrų, jog atrodo galėtų vaikas ir aplink pasaulį apvažiuoti.priemonę.

Kuomet nusprendžiama triratuką pakeisti į vaikišką dviratį, reikia pasiruošti tobulo dviratuko paieškai. Tai labai atsakingas sprendimas, nes vaikas nupirktu dviratuku važinės tikrai ne vienus metus.  Svarbiausias etapas yra išsirinkti gamintoją. Svarbu tai, kad gamintojas turėtų gerą reputaciją. Kiekvienas gamintojas saugo savo reputaciją, nes tai tarsi gamintojo vizitinė kortelė. Tik geros reputacijos gamintojas šimtu procentu atsakys už savo prekę.  Išsirinkus patikimą gamintoją visą dėmesį sutelkti reikia į rėmą. Dviračio rėmas gauna didžiausią apkrovą, todėl rėmas turi būti tvirtas ir stabilus.  Sėdėdamas vaikas ant dviračio turi lengvai pasiekti vairą ir sedėti kuo statesnėje padėtyje.  Kuo statesnė padėtis leidžia vaikui matyti didesnį regėjimo lauką ir padeda išvengti įvairiausių avarijų. Renkantis rėmą svarbus aspektas tampa svoris. Vaikiški dviračiai turi turėti lengvą rėma, kad minti dviratį nereikėtų didelės jėgos, taip pat tokiu dviratuku vaikas važiuoja lengviau, lengvesnis jo valdymas.

Jei tai Jūsų vaiko pirmasis dviratukas ir jis dar nemoka važiuoti – ne problema. Dabar vaikiški dviračiai gali lengvai būti paversti į keturačius. Tačiau pagalbiniais ratukais nederėtų piknaudžiauti. Vaikui sunkiau išmokti išlaikyti pusiausvyrą ir vaikui gali kilti problemų su laikysena, nes vaikas važiuoja pakrypęs pagal ratukų padėtį. Taip pat vaikas pripratęs prie pagalbinių ratukų nenorės jų nuimti, nes bijos nukristi.

Svarbu vaikui parinkti tokį dviratuką, kad jis būtų nei per didelis, nei per mažas.  Per didelis dviratis gali vaikui sukelti baimę ir jis gali bijoti nuo jo nukristi, susižeisti. Per mažas dviratis priverčia vaiką kuprintis, papildomai apkraunama vaiko nugara, todėl gali išsivystyti netinkama laikysena.  Minimalus dviračio aukšis turi būti toks, kad vaikas sėdėdamas galėtų pilnai padėti abi pėdas ant žemės.

Šiais laikais vaikiški dviračiai gali turėti pavaras. Didesnis pavarų skaičius neturėtų būti prioritetas tėveliams. Vaikui pilnai pakanka 3 bėgių optimaliai valdyti dviratį.

Išsirinkus tinkamiausią dviračio modelį, jau galima visą dėmesį skirti dviratuko spalvai, raštams ir t.t. Vertėtų atsižvelgti ir į vaiko nuomonę, juk vaikas važinės savo svajonių dviratuku.