Mediniai žaislai

25/03/2013 17:03

 

Mediniai-žaislaiKiekvienuose namuose, kuriuose krykštauja vaikai, galime rasti begalės įvairiausių žaislų. Kiekvienam žmogui kyla galvos skausmas, kuomet reikia išrinkti žaislą vaikui. Apsilankius žaislų parduotuvėje gali apsvaigti galva: įvairiausi personažai, įvairiausios spalvos, formos ir tai dar ne viskas.

Daugelis žmonių gali nepritarti tam, kad žaislo pirkimas labai atsakingas žingsnis. Tačiau visi puikiai žinome, jog vaikui svarbu lavinti kūrybiškumą, ugdyti fantaziją, formuoti pojūčius, svarbu pažinti spalvas, formas. Būtent žaislų pagalba galima padėti vaikui tobulėti. Parduotuvėse apstu plastmasinių žaislų, kurių gamyboje dažnai naudojamos itin kenksmingos medžiagos. Taip pat visi puikiai žinome, kad plastikiniai žaislai nėra patvarūs, jie dažnai lūžta, todėl tokie žaislai nėra saugūs vaikui, o taip pat kenkia ir gamtai.

Norint prisidėti prie gamtos puosėlėjimo ir geriausio sprendimo jūsų vaikui – jums reikia rinktis žaislus pagamintus iš medienos. Mediniai žaislai karaliavo daugelio mūsų namuose. Vieni bandė pasiekti dangų su mediniu arkliuku, kiti statė įvairias kaladėlių tvirtoves. Šiais laikais mediniai žaislai atgijo iš naujo. Jų susidomėjimas yra milžiniškas ir visai nenuostabu kodėl.

Nei vieno žmogaus nenustebinsi pasakius, kad mediniai žaislai gyvuoja ilgiau už plastikinius. Labai svarbu yra tai, kad iš medžio gaminami žaislai yra saugesni. Mediniai žaislai yra sveiki – jokios plastmasės, jokios sintetikos. Kiekvienas vaikas pažindamas su formomis žaislą apčiupinėja rankutėmis, o galiausia liečia prie veiduko, ar net bando sužinoti, kokio skonio jis yra.  Šiais laikais yra ypač vertinama ekologija, todėl mediniai žaislai puikiai prisideda prie žemės tausojimo. Mediniai žaislai atsidūrę šiukšliadėžėje nepadarys žalos, o biologiškai suirs. Mediniai žaislai reikalauja mažiau priežiūros. Jie savyje turi natūralių antibakterinių savybių, tad juos užtenka nuvalyti į metus kartą, o plastmasiniai žaislai turi būti prižiūrimi ir valomi nuolatos, kitaip juose kaupiasi įvairiausios blogosios bakterijos.

Mediniai žaislai skatina vaiką labiau mąstyti, fantazuoti. Nėra mediniuose žaisluose papildomų funkcijų, įrašytų garsų, todėl vaikas traukdamas medinį traukinuką gali pats skleisti traukinuko garsus. Jis kuria – išgalvoja istorijas, veiksmus, veikėjus, juos įgarsina, vaidina vaidmenis, ieško sprendimų, kviečiasi į pagalbą kitus. Tokiu būtų mažylis lavina savo socialinę, emocinę bei kalbos raidą.

Svarbu paminėti ir tai, kad mediniai žaislai yra šiek tiek brangesni nei kiti, tačiau turite suprasti, kad Jūsų atžala iš medinio žaislo gaus kur kas daugiau naudos ir šiek tiek didesnės investicijos šiandien - atsipirks ilgalaikėje perspektyvoje. Juk skūpus moka du kartus.